Уряд Нового Південного Уельсу асигнує $500 млн. на кондиціювання шкіл

32

AUS$500 млн. (€320 млн.) виділено для кондиціонування повітря в школах Нового Південного Уельсу (Австралія), що є найбільшою інвестицією такого роду за всю історію держави.

Фінансування проектів кондиціювання повітря для близько 1000 державних шкіл Нового Південного Уельсу буде оприлюднено цього тижня в рамках загального оголошення бюджетних планів урядом штату.

Уряд Нового Південного Уельсу зокрема зазначив, що нова політика Охолодження Шкільних Аудиторій Cooler Classrooms Policy забезпечить суттєве покращення навчального середовища для тисяч навчальних закладів та бібліотек штату.

“Завдяки урядовому фінансуванню, тисячі класів, що раніше не були оснащені системами кондиціювання повітря, нарешті отримають їх”, заявила прем’єр-міністр Gladys Berejiklian.

Окрім забезпечення системами кондиціювання повітря існуючі школи, фінансування розповсюджуватиметься на всі нові та реставровані шкільні навчальні заклади.

Уряд Нового Південного Уельсу стверджує, що штат забезпечить адекватну реакцію на кліматичні потреби студентів не тільки в найбільш спекотних його частинах, але також і в інших областях. Чиновники вивчатимуть інші фактори, що впливають на продуктивність та самопочуття студентів і школярів у приміщеннях навчальних закладів, таких як вологість, місцевий мікроклімат, планування аудиторій, а також вплив спекотних днів на студентів з особливими потребами.

Для шкільного застосування обрані системи Smart, що забезпечують опалення, охолодження, управління вологістю та зовнішнім повітрям. Уряд Нового Південного Уельсу вважає, що необхідна потужність має буде збалансована енергією, виробленою сонячними панелями, і, де можливо, підтримуватиметься за допомогою акумуляторних батарей.

Джерело: www.coolingpost.com

Переклад: Компанія ЛІКОНД http://leacond.com.ua/news/world/full/0/3570/