Проекти Фундації ПАУСІ були презентовані на Східноєвропейському бізнес-форумі

32

21 червня у м. Харкові на Східноєвропейському бізнес-форумі “Україна 2018: виклики та можливості” були продемонстровані можливості залучення зовнішніх інвестицій у проекти зеленої енергетики та енергоефективності на рівні муніципалітету.

З 1 вересня 2015 року Фундація ПАУСІ офіційно розпочала реалізацію проекту “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенську”. Метою зазначеного Проекту є активізація виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку в м. Вознесенськ, демонстрація можливостей здійснення подібних проектів в рамках Угоди мерів, досягнення скорочення енергоспоживання до 72% в будівлях Вознесенської міської лікарні. Проект фінансується за кошти Європейського союзу з частковим фінансуванням Вознесенської міської ради.

В 2016 році в рамках даного проекту проведено енергетичний аудит двох будівель Вознесенської центральної районної лікарні.

У Вознесенську наразі вже майже завершені роботи із монтажу нових систем опалення у двох будівлях проекту – поліклініки та педіатрії, які наразі будуть працювати із допоміжним джерелом генерації теплової енергії – тепловим насосом “повітря-вода”.

Також після проведення тендерних процедур між фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ, Вознесенською міською лікарнею та ТОВ “ІВЕКО-БУД” було підписано контракт на модернізацію будівлі педіатрії у рамках проекту “Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенськ”.
Фінансування робіт відбувається за рахунок грантових коштів Європейського Союзу.
У рамках своєї роботи Підрядник зобов’язується виконати роботи у визначений термін, із дотриманням високих критеріїв якості. Роботи будуть проводитися із застосуванням заходів з охорони навколишнього середовища.

До переліку робіт, що будуть виконуватися ТОВ «ІВЕКО-БУД», належить наступне:
• Утеплення зовнішніх стін, стін цоколю (підземна та надземна частини), перекриття горища, плаского даху
• Часткова заміна вікон і дверей
• Заміна системи електропостачання в будівлі
• Заміна системи внутрішнього та зовнішнього освітлення
• Заміна системи водопостачання та водовідведення в будівлі
• Встановлення блискавкозахисту
• Модернізація системи вентиляції в будівлі
• Встановлення системи онлайн-моніторингу споживання енергоресурсів.

Виконання робіт має розпочатися до кінця липня 2018 року. Завершення робіт планується до 1 листопада 2018 року.

По матеріалам публікацій Фонду ПАУСІ http://pauci.org/ua/news/view/277